Свијет

Јемен: Број страдалих у ваздушном нападу повећан на 50

Off 10
Foto: Ilustracija
Најмање 50 особа је погинуло, а више од 70 је рањено у нападу коалиције, предвођене Саудијском Арабијом, на аутобус који је пролазио поред прометне пијаце на сјеверу Јемена, пренијели су јутрос локални медији нови биланс жртава јучерашњег напада.

Из Међународног комитета Црвеног крста раније су саопштили да је у нападу погинуло најмање 29 дјеце, млађих од 15 година, те да је рањено њих 30.

Представници Коалиције коју предводи Саудијска Арабија саопштили су да су мета напада били побуњеници Хути јер су, према њиховим ријечима, претходног дана испалили ракету на југ Саудијске Арабије, при чему је настрадала једна особа.

Напад се догодио на пијаци Дајан у провинцији Сада, уз границу са Саудијском Арабијом, а за сада није саопштен званичан биланс жртава јер није познато колико људи је било у аутобусу и колико је пјешака у околини страдало.

Јеменска милитантна група Хути прихватила је позив Уједињених нација (УН) да изврше независну истрагу о јучерашњем зрачном удару који је извршила коалиција предвођена Саудијском Арабијом. Од зрачног удара страдало је најмање 29-еро дјеце, преноси Ројтерс.

У грађанском рату у Јемену погинуло је око 10.000 људи, неколико десетина хиљада је рањено, а више од 2,5 милиона је у избеглиштву.

Related Posts