Свијет

САД: У налету урагана „Мајкл“ погинуле најмање двије особе

Off 16
Foto: BBC
Најмање двије особе су погинуле, када је ураган „Мајкл“ погодио сјеверозапад Флориде и изазвао поплаве и штету,  док је скоро пола милиона људи остало без струје на Флориди, у Алабами и Џорџији, пренијели су амерички медији.

Првобитно су званичници Флориде саопштили да је једна особа страдала када је на њу пало дрво, али „Еј-Би-Си“ Њуз (ABC News) преноси да је једно дијете страдало на језеру Семинол на територији Џорџије.

Нема поузданих информација како је дошло до несреће, али изгледа да је дијете погинуло када је дрво пало на њега или на његову кућу, изјавио је директор управе за ванредне ситуације округа Семиноле.

Како преносе свјетски медији, поплављени су градови на плажи, куће су испод воде, а вјетар је ломио дрвеће.

Ураган је касно синоћ погодио регион Пенхендл вјетровима који су дували брзином од 200 километара на час, јавља Би-Би-Си (BBC).

„Мајкл“ је раније погодио дијелове Цетралне Америке, усмртивши најмање 13 особа.

На обали, у Панама Ситију, кретање је изузетно отежано због бројних срушених стабала и дијелова рушевина а материјална штета је велика.

„Мајкл“ је најјачи ураган који је погодио континентални део САД од урагана „Метју“, 1992. године.

Док се креће преко Флориде, „Мајкл“ је ослабио у другу категорију циклона, али и даље постоји опасност од поплава и вјетра.

Related Posts