Свијет

Мелбурн: У нападу ножем убијена једна, а рањене двије особе

Off 12

Упозоравамо на узнемирујуће снимке

Једна особа је убијена, а двије су рањене у нападу ножем у центру аустралијског града Мелбурна, јавили су тамошњи медији. Нападач је подлегао повредама, након што је рањен у сукобу са полицијом. Полиција је саопћила да овај случај третира као тероризам.

Полиција је саопћила да је нападач поријеклом из Сомалије и да је познат обавјештајним службама. Осумњичени, којег је полиција ранила при хапшењу и који је преминуо у притвору, био је познат властима због породичних односа и живио је у Аустралији деценијама.

По изјавама свједока, мушкарац је насрнуо на пролазнике и запалио свој аутомобил у центру Мелбурна.

Аустралијска полиција потврдила је да овај случај третира као тероризам, те да ће након овога измијенити режим безбједности за предстојеће јавне догађаје.

Полиција наводи да не постоји тренутна пријетња за грађанство, али да је у току терористичка истрага.

„Оно што до сада знамо о особи коју смо упуцали даје нам назнаке да се ради о терористичком инциденту. У тијеку је истрага коју проводи заповједништво за борбу против тероризма и у овом тренутку не можемо открити идентитет те особе, рекао је Грагам Ештон, шеф полиције Викторије.

Напад се догодио у поподневним сатима по локалном времену, када је полиција позвана због возила које је горјело у Улици Бурк. Нападача који их је напао и витлао ножем на улици, полиција је упуцала и примљен је у болницу у критичном стању.

Једна жртва је преминула на мјесту догађаја, друга има повреду главе, а стање треће повријеђене особе није познато.

Related Posts