Млади

Недјеља дјетета: Дјеца преузела кључеве Бањалуке

Off 10

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић уручио је, поводом Међународне недјеље дјетета, кључеве града најмлађим суграђанима који ће у наредних седам дана симболично управљати тим градом.
 
Ученик Основне школе “Петар Петровић Његош” Владимир Милићевић, који ће симболично преузети функцију градоначелника, рекао је да дјеца имају право на живот, мишљење, школовање, на заштиту од насиља и да живе са оба родитеља.

“Био сам веома узбуђен што ћу преузети функцију градоначалника, а моји другари и ја ћемо одлучити коју ће ко функцију да обавља, па ћемо видјети шта је потребно граду да му помогнемо”, рекао је Милићевић.

Градоначелник Гаврановић је рекао да се на овај начин промовише све што је садржано у Конвенцији о правима дјетета, али и чињеница да је будућност у дјеци.

“Дружећи се на овај начин са најмлађима, указујемо и на оне функције у граду које треба да остваримо да би они били задовољнији”, рекао је Гаврановић.

Према његовим ријечима, помоћ наталитету представља битан интерес града и Републике Српске, иако су ти трендови у Бањалуци посљедњих година позитивни.

“Град низом активности, међу којима су подршка вјештачкој оплодњи и помоћ вишечланим породицама, покушава да, уз мјере Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, атмосферу у том погледу учини бољом”, рекао је Гаврановић.

Он је подсјетио и на помоћ града удружењима која се баве овом проблематиком, која подразумијева и учешће у манифестацијама које се одржавају у оквиру недјеље дјетета.

Related Posts

Arhiva

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031