Црна хроника

На екскурзији у Италији лакше озлијеђена дјеца из Источне Илиџе, возач аутобуса погинуо

Off 27
Foto: GDA
У саобраћајној несрећи, која се јутрос прије 06.00 сати догодила у околини италијанског града Бреша, а у којој је учествовао аутобус који је превозио ђаке из Источног Сарајева, погинуо је возач аутобуса, а 22 дјеце је повријеђено, потврдили су Фени из Амбасаде БиХ у Италији.

„Према информацијама са којима располаже Амбасада БиХ, јутрос рано у саобраћајној несрећи која се догодила на аутопуту у провинцији Бреша учествовао је аутобус фирме Глобтур. У аутобусу је било 50 ђака из Источног Сарајева, у пратњи два професора. Један од возача je погинуо, а 22 дјеце је повријеђено и налазе се у неколико болница у провинцији. Професори нису повријеђени“, казала је Фени министрица-савјетница у Амбасади БиХ у Риму Гилџана Тановић.

Додала је да је 34 дјеце која нису повријеђена тренутно смјештено у локалној школи, а током дана ће бити превезени у Падову.

„Амбасада БиХ у Италији ступила је у контакт са градоначелником Манербиа и са генералним конзулатом БиХ у Милану, а остварен је и контакт са другим возачем аутобуса. Он је задржан у полицији, док се не разјасне све околности. Полиција је осигурала и преводиоца“, казала је Тановић. Напоменула је да се „све личне ствари путника и пасоши још налазе у аутобусу“.

Тановић је напоменула и да се вицеконзулица БиХ у Генералном конзулату у Милану упутила на мјесто несреће и да ће успоставити контакт са професорима и дјецома која нису повријеђена.

„Амбасада БиХ у току дана очекује и званични допис италијанских органа. Све што је потребно да нам упуте ми чекамо у току дана“, казала је Фени Тановић.

Related Posts