БиХ, Вијести

Чампара за БХРТ: „Све полицијске структуре у БиХ траже Гачића“

Off 22
Edin Gačić
Наставља се потрага за Едином Гачићем, осумњиченим да је прије три дана на подручју Суходола у опћини Хаџићи убио полицијског службеника Федералне управе полиције Махира Бегића. О овој теми у Дневнику 2 БХТ1 говорио је министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица.

Гачић је у бјекству од када је, како се сумња, убио Сауда Султанића у мјесту Подорашац код Коњица прије седам дана. Министар унутрашњих послова КС Адмир Катица рекао је да је тренутно на терену 1.200 полицајаца.

Посљедње информације у вези са овим случајем доноси Адиса Ајдаслић.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је да ће припадници Министарства унутрашњих послова РС учинити све што буду могли како би Федералној управи полиције помогли у проналажењу и хапшењу Едина Гачића, осумњиченог за двоструко убиство.

Послије састанка са замјеником директора Федералне управе полиције Енсадом Корманом у Сарајеву, Ћулум је рекао да је МУП РС појачао активности на подручју које покрива Полицијска управа Источно Сарајево.

„Полиција РС је у сталном контакту са Федералном управом полиције и пружићемо им максималну подршку како би осумњичени био лоциран и ухапшен“, истакао је Ћулум и додао да не може говорити о оперативним подацима о којима је разговарао са Корманом.

У Кантон Сарајево данас као испомоћ долази 130 полицајаца из других кантона и то након евидентно нарушене безбједносне ситуације и убиства полицајца код Тарчина.

Од јуче је и званично објављено да полиција врши потрагу за Едином Гачићем због убиства полицајца и то након балистичке обраде чахура пронађених на мјесту убиства. Установљено је да су чахуре пронађене у Суходолу испаљене из истог оружја као и у случају убиства Сауда Султанића у Подорашцу.

Након увиђаја у Суходолу установљено је да није било борбе и да је убица полицајцу Махиру Бегићу испалио три метка у груди и један у главу.

Опсежна потрага која је трајала јуче цијели дан није дала резултате. Влада КС је обзнанила да ће наградити новчано сваку информацију која буде дала резултата. Мноштво дојава полиција је примила јуче, на неколико локација су пресретани људи и вршени претреси објеката.

Грађани су у страху, нарочито мјештани у околини Тарчина, Хаџића и Пазарића.

Related Posts