БиХ

У БиХ коловоз мокар или влажан, појачан опрез преко планинских превоја

Off 2
Због угаженог снијега на коловозу на снази је обустава саобраћаја за теретна возила с приколицом и шлепере на путним правцима Љубогошта-Подроманија и Гламоч-Млиниште.

Угаженог снијега има и на осталим дионицама које пролазе преко планинских превоја па се позива на појачан опрез. Издвајају се путни правци: Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Нови Травник-Бугојно, Гацко-Фоча, Власеница-Хан Пијесак, Ливно-Купрес, Ливно-Босанско Грахово и Томиславград-Шујица.

Додатне потешкоће у југозападним крајевима ствара јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе. У осталим предјелима коловоз је претежно мокар или влажан, а због ниских температура упозорава се на могућу поледицу. На дионицама у усјецима скреће се пажња на учестале одроне земље или камења.

Због реконструкције моста, за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе на снази је обустава саобраћаја на магистралном путу М-16.4 Нови Травник-Бугојно. За вријеме обуставе алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На ГП Брчко-Гуња због нестабилности моста обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на ГП Нови Град – Двор.

На осталим граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопћено је из ИЦ БиХАМК-а.

Related Posts