БиХ

Ухапшен припадник СИПА-е, Дарко Марчетић, предао се Аднан Аличић

Off 50
По налогу Тужилаштва БиХ, припадници СИПА-е ухапсили су  осумњиченог инспектора Државне агенције за истраге и заштиту-СИПА а дарка Марчетића,  у оквиру   у оквиру активности на процесуирању осумњичених за злоупотребу положаја и коруптивне активности.Тужилаштву се предао и други осумњичени-Аднан Аличић.

У акцији је слободе лишен слободе Марчетић Дарко рођен 1974. године у Приједору, упослен као инспектор СИПА у Бања Луци. Он је осумњичен да је дјелујући у договору са особама које су извршиле илегалан увоз спортских медикамената и одређене количине опојне дроге марихуана, злоупорабио свој службени положај и од осумњичених изнуђивао новац, како би незаконито посредовао у њиховој заштити од казненог процесуирања.

Тијеком истраге, утврђено је да је осумњичени злоупорабио могућност приступа полицијским и другим евиденцијама, како би узимао податке које је користио приликом изнуде новца од осумњичених.

Након лишења слободе извршени су претреси објеката и просторија које користи осумњичени.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужитељу Посебног одјела за организирани криминал, господарски криминал и корупцију, који ће испитати осумњиченог и након тога одучити о даљим активностима у предмету.

Предао се и други осумњичени

У оквиру предмета у којем јеухапшен осумњичени инспектор СИПА, Дарко Марчетић (1974.), Тужилаштву  БиХ предао се и други осумњичени у наведеном предмету.

Осумњичени Аднан Аличић рођен 1979. године у Кључу, бит ће предат поступајућем тужиоцу, те ће након испитивања осумњиченог бити донесена одлука о даљим активностима у предмету.

Осумњичени у предмету на којем раде Тужитељство БиХ и СИПА под истрагом су због казнених дјела злоупотребе положаја или овласти и  изнуде.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже