БиХ

Ускоро реакредитација бањалучког универзитета

Off 5

Комисија домаћих и међународних стручњака за оцјењивање и ревизију квалитета и давање препорука о акредитацији завршила је данас екстерну евалуацију Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) и 16 пријављених студијских програма, те дала начелне препоруке за унапређење рада у наредном периоду.

Чланови Комисије су се током посјете УНИБЛ-у увјери у опредијељеност ка развоју квалитета Универзитета и студијских програма, саопћено је из те високошколске установе.

Комисија ће у наредним данима сачинити извјештај, те ће на тај начин бити познат резултат екстерне евалуације Универзитета и 16 пријављених студијских програма.

Овим активностима је ушао у саму завршницу процес реакредитације Универзитета и акредитације студијских програма.

Начелница Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу у Агенцији за акредитацију вискошколских установа Републике Српске Душка Радмановић је навела да је комисија током три дана обавила разгворе са више од 150 представника Универзитета у Бањој Луци.

Она је појаснила да Комисија не даје коначну оцјену и не може одмах након тродневне посјете Универзитету да саопшти како ће изгледати коначни извјештај, али да преовладава позитиван прелиминарни утисак, преноси Фена.

Related Posts