БиХ

Ускоро испорука воде са изворишта Тилава према Сарајеву?

Off 8
Foto: Ilustracija

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић у неформалном разговору с министром комуналне привреде и инфраструктуре Кантона Сарајево Сенадом Хасанспахићем постигао је договор да два комунална водоводна предузећа – Водовод и канализација Источно Сарајево и Водовод и канализација Сарајево направе међусобни споразум о испоруци воде Кантону Сарајево (КС), потврдио је Фени начелник Ћосић.

Наводи да би ових дана тај споразум требао да буде реализован те да је ријеч о договору који је “прилично чврст” и подразумијева испоруку свих вишкова воде које Водовод Источно Сарајево остварује на изворишту Тилава према Водоводу и канализацији Сарајево.

“Испорука ће се вршити кроз реконструиран цјевовод који пролази кроз Мојмило брдо, па даље иде према Храсном”, рекао је начелник Ћосић, изразивши задовољство због постигнутог договора.

Додао је и да га је директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић информисао да су започели разговоре и да се врше припреме у вези с потписивањем уговора.

“Након медијске приче видим да су људи у Сарајеву ово озбиљно схватили и на нама предстоји да покажемо озбиљност у погледу испоруке воде и да све оно што смо преузели потписаном обавезом и испоштујемо”, нагласио је Ћосић.

Директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић потврдио је у разговору за Фену да је прошле седмице одржан састанак представника Водовода Источно Сарајево и Водовода Сарајево.

“На састанаку с представницима Водовода Сарајево договорили смо да се уђе у процес поновног испирања цјевовода и довођења у исправно стање гдје би се послије дефинисале количине које би Источно Сарајево могло да транспортује према Водоводу Сарајево. Почело је испирање цјевовода, а након тога биће потписан уговор између два водоводна предузећа, затим дефинирање количина воде и цјене”, објашњава Катић.

Навео је да ће испирање цјевовода трајати до недјеље и да би након тога Водовод Сарајево требало да изврши узорковање воде како би се показала њена исправност, а потом би услиједило потписивање споразума с Водоводом Сарајево.

Говорећи о количини воде коју ће КП Водовод Источно Сарајево моћи испорућити Сарајеву, Катић каже како се ради о 50-60 литара у секунди.

Related Posts

Arhiva

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031