БиХ

Тужитељство БиХ: Провјера Васићеве објаве на Твитеру

Off 20
Тужитељство Босне и Херцеговине ће извршити провјере у вези с поруком Рајка Васића, објављеној на друштвеној мрежи Твитер, у којој је актуелни члан Главног одбора Савеза независних социјалдемократа (ГО СНСД) и бивши секретар ове странке запријетио Бошњацима новим геноцидом.

Како медији преносе, Васић је уочи обиљежавања 23. годишњице геноцида у Сребреници на свом Twitter профилу написао: “Нешто мислим. Ако толико волите тај геноцид над вама, сачекајте сљедећу прилику”, те још неколико порука у којима негира геноцид и почињене злочине.

„Тужитељство БиХ извршит ће провјере поводом пријава у вези објаве Рајка Васића на мрежи Twitter, објављене 10. јула ове године“, каже се у одговору ове институције на упит агенције Фена у вези с овим случајем.

Васићева скандалозна и беспризорна порука, у међувремену је изазвала бурне реакције у јавности, а тим поводом у сриједу је реагирао и високи представник Валентин Инзко, називајући је гнусном и увредљивом и позивајући надлежна правосудна тијела на ургентну реакцију.

Инзков став у вези с овим случајем подржала је и Амбасада Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини у чијој се Твитер објави наводи „да се придружују ОХР-у у осуди ужасног и антицивилизацијског коментара о геноциду“.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже