БиХ

Тужилаштво БиХ формирало предмет због информација о планираном атентату на Мектића

Off 13

Тужилаштво Босне и Херцеговине формирало је предмет на основу информација из Обавјештајно-сигурносне агенције (ОСА) БиХ о припреми атентата на министра сигурности БиХ Драгана Мектића, потврдио је за БХРТ гласноговорник Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.Мектић: Не бојим се!

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић потврдио је за БХРТ како је упознат са депешом ОСА БиХ коју је упутила свим полицијским агенцијама и у којој је наведено да се припрема атентат на министра сигурности БиХ Драгана Мектића.

У акту ОСА-е наведено је да та агенција посједује поуздане информације, засноване на најмање три извора, да криминалне групе из БиХ и земаља из окружења припремају убиство министра сигурности.

Мектић је казао како га није страх, али да пријетње доживљава озбиљно.

“Није ме страх и не бојим се, али као сваки нормалан човјек доживљавам то озбиљно. Агенције ће све то да провјере и сигурно ће утврдити да ли је основано и на који начин је уопће до тога дошло”, рекао нам је Мектић.

Сам Драган Мектић каже како је од раније још упознат с пријертњама, као и о депеши ОСА-е БиХ, али и да се не боји.

“Није ме страх и не бојим се, али као сваки нормалан човјек доживљавам то озбиљно. Агенције ће све то да провјере и сигурно ће утврдити да ли је основано и на који начин је уопће до тога дошло”, рекао нам је Мектић. Додао је да има пуно повјерење у полицијске агенције те изразио увјереност како ћеовај посао добро обавити.

Мектић претпоставља да су пријетње којим је изложен резултат његовог отвореног говора о криминалу у БиХ.

“Ја приватно немам ни са ким никакав проблем. Све што може бити једино се може везати за посао и начин на који га радим”, казао нам је Мектић.

Поручио је да ће и даље наставити са разоткривањем криминалаца.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930