БиХ

Снијег и вјетар нанијели велику материјалну штету у Требињу

Off 4
Нове сњежне падавине донијеле су проблеме грађанима у појединим дијеловима наше земље. У општини Соколац без струје је тридесетак села. Без струје су и становници општине Хан Пијесак. Заустављен је саобраћај за теретна возила на дионици пута Гламоч – Млиниште.

Снијег и јак вјетар нанио је значајну материјалну штету Центру за газдовање Кршем у Требињу, гдје је уништен пластеник медитеранског биља. Због јаког удара вјетра, начињена је материјална штета у требињском градском парку.

Од синоћ је без струје више од 14 села на десет-киловолтном далеководу Каљина, од Пустосела до крајње тачке далековода Баре, Врховине и Поретак, рекли су из електродистрибутивне радне јединице Соколац.

Како је саопштено, на десет-киловолтном далеководу Соколовићи без струје је током ноћи остало десет села од Кусача до крајње тачке – села Берег, док су на дијелу далековода Ново Село без напона четири трафостанице, односно села Берковићи, Палеж, Врапци и Доње Бабине.

До прекида електричне енергије дошло је због пада дрвећа на електроводове под тежином мокрог снијега у шумовитим предјелима. Отклањање кварова иде споро због високог снијега и непроходности локалних путева на тим подручјима.

Према ријечима техничког руководиоца електродистрибутивне радне јединице Соколац Бојана Кнежевића, иако су екипе од раних јутарњих часова на терену, немогуће је у току дана отклонити све кварове.

Стручни Сарадник за локалне путеве општине Соколац Миланко Добриловић рекао је да су у градском насељу очишћене саобраћајнице првог реда приоритета, те да ће остале улице и локални путеви бити очишћени током дана.

Он је навео да су машине за одржавање путева упућене према центрима десет сеоских мјесних заједница, гдје је од јуче пало и више од 40 центиметара новог снијега.

Према подацимама Цивилне заштите, у центру Сокоца пало је 28 центиметара новог снијега.

Related Posts