БиХ

СДС : Заштитити Мектића, истражити пријетње, казнити наручиоце и “атентаторе”

Off 7

Српска демокртска странка (СДС) захтијева од надлежних институција да предузму све мјере заштите министра сигурности БиХ Драгана Мектића, али и да до краја расвијетле, како је саопћено, припрему атентата, открију и процесуирају оне који су требали да изврше атентат, али и наручиоце.

-Информације до којих је дошла Обавјештајно-сигурносна агенција БиХ о припреми атентата на министра Мектића, а које су објављене у медијима, аларм су свим институцијама да опасни криминални миље и њихови патрони неће бирати средства да се заштите од одговорности пред правном државом за своја злодјела, како би њихова криминална дјела остала нерасвијетљена, наводе из СДС-а.

Ова странка тражи од свих институција да одговорно и снажно реагирају, а организаторима атентата и њиховим патронима поручујемо да неће застрашити ни министра Мектића ни СДС те да ће борба с криминалцима и пљачкашима „бити још снажније настављена“.

 -СДС упозорава институције, али и јавност, да смо сличан сценарио већ видјели, што се нажалост завршило трагичним убиством потпредсједника странке Бранислава Гарића. Прво је кроз режимске медије стварана атмосфера линча и сатанизације покојног Бранислава Гарића, онда су му стизале пријетње убиством на које институције нису реагирале, да би га убили 27.априла 2009.године. На крају је корумпирано правосуђе, убицу ослободило и казнило са шест мјесеци забране ношења пиштоља, чиме смо у овој држави добили лиценциране убице. Јасно је да без моћних ментора овако нешто није било могуће и да Бранислава Гарића није убио сам Рајко Савић, него корумпирани систем и непостојање правне државе, тврди се у саопћењу.

Трагедија Бранислава Гарића више се, како додају, никада никоме у овој земљи не смије поновити, и зато од свих институција ултимативно траже да до краја расвијетле сваки детаљ припреме атентата на министра Мектића, и све умијешане изведу пред правосуђе.

Из СДС додају и да су одлучнији него икада да „побиједе мафијашку хоботницу која је ушла у све поре друштва, и да се расвијетле све афере кроз које је су од народа опљачкане милијарде марака, а министар сигурности Драган Мектић и сви функционери странке имају пуну подршку“.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930