БиХ

Свјетска имена из области неурологије овог викенда стижу у Тузлу 

Off 7
Foto: Arhiva, UKC Tuzla
У суботу и недјељу Тузла ће бити домаћин 13. Неуролошких сусрета, стручно едукативне манифестације која окупља најистакнутије специјалисте из земаља регије.

Идеја, чија је реализација почела 2010. године, наставља се са циљем промоције неурознаности на овим просторима, првенствено размјеном практичних искустава стручњака са најпознатијих неуролошких клиника из Хрватске, Србије и домаћина, Босне и Херцеговине.

Ове године, најављено је и учешће неуролога из Данске.

Начелник Клинике за неурологију Универзитетско клиничког центра (УКЦ) Тузла доктор Џевдет Смајловић сматра да ови сусрети представљају својеврсно признање домаћим стручњацима.

„Ако погледате мало имена у овом програму, најмање је седам, осам свјетских имена неурологије, људи који држе предавања диљем свијета и Европе. Да тузланска неурологија или Клиника за неурологију и својом ранијом традицијом и сада то не заврјеђује, не би се они одазвали“, казао је Смајловић.

Иако је програмом предвиђено да 13. Тузлански неуролошки сусрети почну у суботу у 9 сати у Кристалној дворани Хотела Тузла, већ данас је на Клиници за неурологију заказано предавање на тему главобоља, др. мед. сц. Власте Вуковић Цветковић, из Центра за главобоље из Копенхагена.

За сутра је најављена радионица о теми: „Блокада великог окципиталног нерва“.

Related Posts