БиХ, Избори 2018

Саша Магазиновић: Биће посла за Тужилаштво око избора члана Предсједништва БиХ

Off 16
Када је ријеч о избору члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа, гдје је разлика 15.000 гласова, биће ту посла за Тужилаштво БиХ, али причекајмо, рекао је за БХРТ Саша Магазиновић из СДП БиХ.

Саша Магазиновић рекао је како СДП није излазио са преурањеним резултатима, јер нису хтјели да објављују непровјерене бројеве, пошто и данас  „имате скандале“.

„Прије два дана изашли смо са захтјевом за поновно бројање листића. Жао ми је да БиХ као еуропска држава у 21 вијеку пролази кроз ово све, да имамо 100.000 неважећих листића, а разлика између предсједничких кандидата за избор члана Предсједништва из реда биошњачког народа  је 15.000 гласова“, каже Магазиновић.

Према јутрошњим подацима ЦИК-а, Шефик Џаферовић (СДА) има 204.359 гласова, а Денис Бећировић (СДП) -188.582.

Када је ријеч о поновном бројању гласова, Магазиновић каже како Изборни закон омогућава и тачно је прописано у којем временском интервалу се то може урадити.

„Биће ту посла за Тужилаштво, посебно када је у питању трка за бошњачког члана Предсједништва.И данас не вјерујем да је Џаферовић побиједио, јер ни у СДА нема подршку, рекао је Магазиновић.

Магазиновић је рекао и да су сами посматрачи са бирачких мјеста јављали да је одређени број листића проглашен неважећим и да су дописивани.

„Допустите да се то преброји поново, ми ћемо исцрпити правне могућности које су пред нама. Да је огромна разлика између кандидата, не бисмо реаговали,али разлика је веома мала, а велики број неправилности“, рекао је Магазиновић.

Додао је како би било логично да се понове избори за члана Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о изборном резултату СДП БиХ, Магазиновић је рекао како је СДП друга странка у Федерацији БиХ, те да од досадашња три имају пет заступника у Парламенту:

„Постизборна логика је да се разговара о коалирању. Унутар СДП постоје нове процедуре. Већ сада чинимо напор и разговарамо с политичким странкам,како би се власт формирала без СДА. Мислимо да је то могуће у Сарајеву, гдје су грађани дали 10 гласова СДА- у и 25 осталим странкама и мислим да ће Кантон Сарајево добити нову владу“, рекао јер Магазиновић и додао како је ипак потребно причекати коначне резултате.

Related Posts