БиХ

Проф.др. Халима Ресић добила свјетско признање

Off 13
Проф.др. Халима Ресић из Сарајева добитница је овогодишње награде „пионеер award“ за источну и централну Европу, која се додјељује за допринос развоју нефрологије у различитим регијама.

Награду додјељује Свјетско удружење нефролога које броји 30 хиљада чланова. ИСН (International Society of Nephrology) награда се додјељује на основу највећег броја приједлога нефролога из одређеног региона.

„Ово признање припада свим нефролозима Босне и Херцеговине и ово није само награда мени као јединки – ово је награда бх. нефрологији“, рекла је проф.др. Ресић Агенцији Фена.

Истиче да је цијели живот посветила раду с пацијентима, давала свој допринос развоју бх. нефрологије и искрено се борила за напредак у том смислу.

„Радује ме да је награђен мој труд, уложен током протеклих година. Ово је одличан темељ за будуће генерације нефролога, те мотив да се труде и напредују, како би се и њихова имена нашла на листи добитника овог вриједног признања“, рекла је Ресић.

Проф.др. Ресић је предсједница Удружења љекара за нефрологију, дијализу и трансплантацију бубрега Босне и Херцеговине, а однедавно и предсједница Донорске мреже Босне и Херцеговине. Њен рад је препознат и подржан широм свијета, те је 2017. године изабрана и за предсједницу Балканске асоцијације нефролога (БАНТАО) која броји 11 земаља. Ове године је изабрана и за предсједницу Медитеранског удружења нефролога.

Related Posts