БиХ

Одржана комеморација убијеном полицајцу Бегићу

Off 10
Foto: N1
Комеморација поводом смртно страдалог припадника Федералне управе полиције Махира Бегића одржана је данас у Дому полиције у Сарајеву.

Бројним присутним најприје се обратила Бегићева мајка, која је посљедњи пут одала почаст свом сину. Видно потресена, смогла је довољно снаге да исприча како је знала да ће њен син бити поштен човјек још када је као дијете, у 6.години живота, нашао велику количину новца и вратио га онима који су га изгубили.

Посљедњу почаст убијеном полицајцу одале су и његове колеге, министар Унутрашњих послова ФБиХ Аљоша Чампара и замјеник директора Федералне управе полиције, као и представници Синдиката полиције.

Полицајац Федералне управе полиције Махир Бегић биће сахрањен данас у 15 часова у Хаџићима.

Подсјетимо, тијело Бегића пронађено је у суботу вече на подручју Суходола, општина Хаџићи.

За убиство је осумњичен Един Гачић, за којим полиција трага већ осам дана, због постојања основа сумње да је у мјесту Подорашац код Коњица убио Сауда Султанића.

Након балистичке обраде чахура пронађених на мјесту убиства установљено је да су испаљене из истог оружја као и у случају убиства Сауда Султанића у Подорашцу.

Након увиђаја у Суходолу установљено је да није било борбе и да је убица полицајцу Махиру Бегићу испалио три метка у груди и један у главу.

Опсежна потрага која је трајала јуче цијели дан није дала резултате. Влада КС је обзнанила да ће наградити новчано сваку информацију која буде дала резултата. Мноштво дојава полиција је примила јуче, на неколико локација су пресретани људи и вршени претреси објеката.

Грађани су у страху, нарочито мјештани у околини Тарчина, Хаџића и Пазарића.

Related Posts