БиХ

Невријеме у БиХ: Успорено одвијање саобраћаја

Off 19
Foto: BHRT
Сњежне падавине поново су донијеле проблеме грађанима широм БиХ. У више наврата обустављан је саобраћај на магистралном путу Сарајево – Мостар. На терену је репортер Анел Нурковић који се јавио за Дневник 2 БХТ1.

Такођер, на Јахорини је друга трка слалома за дјевојке помјерена на 13.15 сати, саопћили су организатори.

Ево како изгледа Јахорина у 13:45. Снимак репортера БХРТ-а Марка Тешановића.


Ево снимака и из Сарајева на главној саобраћајници Булевар Меше Селимовића. Снимке забиљежио упосленик нашег web портала Керим Хурла.


Сарајево под снијегом


БИХАМК

Стање на цестама 11. 02. 2019. у 14 : 30 сати

Због попријеченог теретног возила обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици магистралног пута М-17 Подорашац-Иван.

Због угаженог снијега на коловозу на дионицама Семизовац-Олово, Травник-Доњи Вакуф и Мокро-Подроманија на снази је обустава саобраћаја за теретна возила, док путничка возила саобраћају успорено.

Нове сњежне падавине отежавају саобраћање у већем дијелу Босне. Посебно скрећемо пажњу на дионице преко планинских превоја. Угаженог снијега на коловозу има и на путним правцима:  Олово-Кладањ, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Нови Травник-Бугојно као и на путевима који од Ливна воде ка Каменском, Купресу и Мркоњић Граду. У осталим предјелима наше земље коловоз је претежно мокар или влажан, а скрећемо пажњу на учестале одроне земље или камења. Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због реконструкције моста, за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе на снази је обустава саобраћаја на магистралном путу М-16.4 Нови Травник-Бугојно. За вријеме ове обуставе алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничном прелазу Брчко-Гуња због нестабилности моста обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Босански Нови-Двор.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.


За подручје цијеле БиХ за данас је на снази жути метеоаларм због очекиваних јаких удара вјетра, кише и снијега.

Према прогнозама метеоролога, дуваће јак вјетар, мјестимично олујни, брзине до 65 километара на час.

Очекује се да ће у току дана пасти од 20 до 40 литара кише по метру квадратном, док је прогнозирана висина новог сњежног покривача од 10 до 30 центиметара на планинама.

Related Posts