БиХ, Избори 2018

Наша странка: Нећемо у коалицију са странкама одговорним за стање у БиХ

Off 31
Foto: Arhiv
Предсједник Наше странке Предраг Којовић изјавио је да та странка неће ући у коалицију са странкама које су одговорне за тренутно стање у Босни и Херцеговини, а међу којима је, како је рекао, Странка Демократске Акције (СДА).

“Нашој странци је задње што треба да уради јесте да иде са странкама које су одговорне за стање у Босни и Херцеговини, па СДА дефинитивно не долази у обзир'“, рекао је Којовић.

Према његовим ријечима, никакви преговори још нису почели, а Нашу странку не интересују математичке коалиције, фотеље и питања ко ће бити министри, те премијер.

Како је рекао, у преговорима и размишљањима, говориће се и о синдрому прелетача, а према његовим ријечима, у Нашој странци се то није дешавало.

„То се Нашој странци није дешавало јер кандидујемо људе којима вјерујемо. То ће бити један од најважнијих проблема у овој коалицији, јер за оно што желимо радити, потребна нам је доминанатна и стабилна већина“, истакао је Којовић.

Када је ријеч о великом броју неважећих листића на протеклим изборима, Којовић је рекао да Наша странка и њени посматрачи раде све што могу како би спријечили крађу.

„Имамо своје посматраче. Радимо све што можемо да спријечимо крађу, проценат неважећих листића је огроман и ми ћемо захтијевати од ЦИК-а да нам овај пут након избора покаже примјере неважечих листића“, рекао је Којовић.

Related Posts