БиХ

Млади Сарајлија успјешан узгајивач јапанских препелица

Off 29
Берин Таловић из Сарајева, одмах по завршетку средње школе покренуо је властити бизнис и сада је успјешан узгајивач јапанских препелица. Овај 22-годишњак прави је примјер да се у Босни и Херцеговини може успјети упорношћу и вриједним радом.

Почео је са 60, а сада има 300 препелица.

Берин каже да је имао подршку са свих страна и да је поносан на постигнути успјех.

„Чим завршиш школу, не знаш гдје ћеш, шта ћеш. Неки су кренули другим путем, ван земље, а ја сам се одлучио за птице. Велика ми је била част доживјети, кад уђете у општину, у банку, кад вас погледају са папирима и питају шта ћете ви овдје. Свима је било веома драго и сви су ми дали подршку и поносан сам на себе“, каже Берин.

Овај вриједни младић истиче да је на почетку било тешко завршити све процедуре како би покренуо бизнис, али се данас може похвалити да већ четири године себи уплаћује доприносе.

Појашњава да му је приликом оснивања посла, помогао конкурс кантоналног завода за запошљавање. За узгој препелица није потребна велика инвестиција, наводи Берин – само слободан простор.

Јапанска препелица је мала птица, али пуно даје. Њено месо и јаја су изврсна терапија. Користе их најчешће дјеца, спортисти и особе са ослабљеним имунитетом.

Младим људима у Босни и Херцеговини тешко је наћи посао те у потрази за бољом будућности одлазе у иностранство. Берин каже да је и сам размишљао о одласку, али му је драго што је остао и остварио успјех у својој земљи.

„Лијепо је радити оно што волиш, тако се остварују најбољи резултати“, поручује Берин.

Related Posts