БиХ

Источно Сарајево: Директор Болнице „Србија“ поднио оставку

Off 18
Директор Болнице „Србија“ Горан Тодоровић поднио је оставку и упутио писмо Драгану  Богданићу, министру здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске (РС), јавља репортер БХРТ  Срђан Крстић.

Након уручивања захвалница АТВ и РТРС за медијски допринос приликом изградње болнице, директор Горан Тодоровић изјавио је да је упутио писмо Влади РС и министру здравља, у коме даје оставку.

Разлог је наводно да посао треба да настави неко други, много је проблема, дуговања, и неслагања у самој болници међу особљем.

Било је говора и раније да ће дати оставку након изградње болнице.

Нагласио је да није битно само доћи на посао и бити примљен него и дати допринос и слагати се у колективу.

Каже да многи нису имали разумијевања за многе напоре који су уложени до сада.

Болница тешко опстаје и послује. Уз све то,  обезбијеђена је 13.  плата, иако је то само једна од много заосталих из претходног периода.

Тодоровић је на овој функцији око 55 мјесеци, а поручио је да ће наставити да помаже свом насљеднику кога ће именовати у  Влада РС.

Нови штајк заказан за 30.12.2018.
Иначе, Штрајкачки одбор Јавне здравствене установе Болнице „Србија“ Источно сарајево, донио је одлуку о сазивању новог штрајка, кој ије заказан за 30. децембар. Траже исплату заосталих накнада радницима у износу од 300.000 КМ, те измирење новембарске плате.

Foto:BHRT

Штрајк који је био заказан за 5. децембар отказан је јер су послодавац и оснивач измирили своје обавезе.

Related Posts