БиХ

ИДДЕЕА: Израда БХ пасоша у смањеном капацитету, недостаје репроматеријала

Off 8

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ БиХ није у могућности да у пуном капацитету врши персонализацију и испоруку пасоша на локације надлежних органа, али у складу са својим техничким могућностима чини све да одговори на захтјеве за издавање пасоша у што краћем року. Из Агенције напомињу да нема никакве бојазни да ће грађани остати без путних исправа.
Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ БиХ подсјећа да је до овакве ситуације дошло јер тренутни добављач врши израду пасошких књижица у смањеном капацитету због недостатка репроматеријала чија се испорука очекује у наредном периоду од мјесец дана.

“Наведени технички проблем код добављача у фази је рјешавања, те имамо чврста увјеравања добављача да ће се проблем недостатка репроматеријала ријешити у што краћем року, чиме ће се нормализовати цјелокупан процес издавања пасоша”, наводи се у саопштењу ИДДЕЕА.

Из ИДДЕЕА истичу да грађани, уколико је ријеч о хитним случајевима, лијечењу у иностранству, болести и смрти члана уже породице, покрећу поступак издавања путних исправа у року краћем од прописаног, и у тим случајевима путне исправе биће издаване без дуготрајне процедуре.

Цијена и накнада за издавање ових путних исправа иста је као цијена путне исправе издате у редовном поступку.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930