БиХ

Због бојкота СНСД-а и ДНС-а сутра неће бити одржана сједница Дома народа ПСБиХ?

Off 9

Сједница Дом народа Парламенарне скупштине Босне и Херцеговине најављена за сутра највјероватније неће бити одржана због непостојања кворума. Наиме, како је за БХРТ потврдио замјеник предсједавајућег Дома народа Огњен Тадић, руководство Дома је упознато с тим да на сједницу неће доћи делегати Средоје Новић и Небојша Радмановић.

“Тачније, најавили су изостанак, делегати Новић и Радмановић, а колико сам разумио то се односи и на делегата Родића. Ако нема кворума, јасно је да сједница не може бити одржана”, рекао је Тадић.

Колегиј Дома народа још се није изјаснио да ли ће сједнице бити.

Делегати Средоје Новић и Небојша Радмановић долазе из Странке независних социјалдемократа (СНСД), док је Драгутин Родић члан Демократског народног савеза (ДНС). Они су раније најавили да неће учествовати на сутрашњој сједници државног парламента због покретања сада већ одбаченог захтјева за ревизију пресуде у случају тужбе БиХ против Србије за геноцид.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ на сутрашњој сједници требало би да разматра принципе Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ, чији је предлагач Вијеће министара БиХ.

На дневном реду су и принципи Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о међународном и међуентитетском друмском пријевозу, који је предложило Вијеће министара БиХ.

Related Posts

Arhiva

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031