БиХ

Давор Драгичевић: Иза Давидовог убиства стоји РС

Off 18
Давор Драгичевић, отац страдалог младића Давида, рекао је данас у Бањој Луци да ће тај случај завршити у суду у Стразбуру, јер, мишљења је, надлежне институције Републике Српске (РС) не желе да га ријеше.

Каже да је „његов син убијен, а да читав МУП РС-а зна ко га је убио“.

„Иза убиства Давида Драгичевића стоји РС и овај случај се може ријешити за два минута и не треба никоме ни избори ни предизборна кампања“, казао је Драгичевић на конференцији за новинаре, на којој је приказан и видео у поводу шест мјесеци од Давидовог страдања.

Навео да он није умијешао политику у све ово.

„Зна се ко је умијешао политику у овај случај“, рекао је Драгичевић.

Рекао је да ће 5. октобра доћи “код сина на трг, пошто на гробље не може”.

Давор Драгичевић је поновио да је његов син „отет у центру Бање Луке, шест дана силован, малтретиран, масакриран и на крају бачен у канализацију с јасном поруком налогодаваца, егзекутора шта се свима може догодити, уколико буду против њих“.

Властима и опозицији је поручио „да је стварао РС и није њен рушитељ, али не жели да живи у систему који већ шест мјесеци заташкава организовано убиство 21-годишњака“.

Рекао је и да је свјестан да ће, како се ближе избори, бити „све већи притисак лично на њега и чланове групе ‘Правда за Давида'“.

Овом приликом представљени су и документи који, како је речено, оспоравају све што је изречено на конференцији за новинаре у бањалучкој полицији 26. марта, након што је пронађено беживотно тијело Давида Драгичевића.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже