БиХ

Вијеће министара БиХ: На дневном реду Нацрт Споразума о сарадњи са Србијом

Off 11
Вијеће министара Босне и Херцеговине требало би на данашњој сједници у Сарајеву утврдити Нацрт Споразума о сарадњи Вијећа министара и Владе Републике Србије у процесу приступања Европској унији који је припремило Министарство вањских послова БиХ.

Такође, требао би бити утврђен и Нацрт аранжмана о бесповратној помоћи из програма ОРИО за фазу проведбе и фазу функционисања и одржавања/Модернизација регионалне цесте Р-435, Невесиње-Берковићи.

Предвиђено је и разматрање Нацрта меморандума о разумијевању Вијећа министара БиХ и Европске банке за обнову и развој који се односи на сарадњу у пружању подршке иницијативи за инвестициону климу и управљање за Босну и Херцеговину.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о одобравању средстава из текуће буџетске резерве за 2017. годину за организацију Самита о туризму који је припремило Министарство вањске трговине и економских односа.

То министарство предложило је и формирање преговарачког тијела Босне и Херцеговине за мирно рјешавање међународних инвестицијских спорова, о чему би министри данас такође требало да дају свој став, најављено је из Вијећа министара БиХ.

 

Related Posts