БиХ

БПК: Упослени у средњем образовању и даље у штрајку упозорења

Off 14
Eldin Isanović, foto: Fena
Чланови Кантоналног синдиката упослених у средњем образовању Босанскоподрињског кантона (БПК) Горажде и даље свакодневно одржавају штрајк упозорења у трајању од једног школског сата, потврдио Фени Елдин Исановић, предсједник КО Синдиката упослених у средњем образовању БПК-а.

Он је подсјетио да је штрајк упозорења почео 2. октобра, због неусвајања Инструкције о утврђивању платних разреда и коефицијената од стране Владе БПК-а.

„Од почетка штрајка упозорења до данас нема никаквих помака. Имали смо одређене разговоре с ресорим министром и премијером, и добили обећање да ће Инструкција бити разматрана на првој наредној сједници Владе БПК која би се, по нашим сазнањима, требала одржати сутра“, казао је Исановић.

Нагласио је да од тога да ли ће она бити усвојена, зависе наредни кораци синдиката.

„С обзиром на то да је инструкција усаглашена између министарства образовања и синдиката, мислим да њено усвајање неће бити спорно. Ми смо тражили да њена примјена почне од 1. новембра, међутим у влади тврде да нема буџетских средстава. О томе смо спремни разговарати, али битно је да се инструкција о платним разредима и коефицијентима коначно усвоји и да се испоштује оно што је потписано колективним уговором“, истакао је предсједник КО Синдиката средњег образовања БПК Горажде.

Related Posts