БиХ

БИХАМК: Повољни увјети за вожњу

Off 13
На путевима у БиХ овога јутра саобраћа се уз повољне временске увјете и слабији промет возила. С обзиром да метеоролози и за данас најављују могуће падавине, савјетује се опрезнија вожња, прилагођена тренутним увјетима и стању на путевима.

За данас је најављен почетак радова на реконструкцији саобраћајнице на регионалном путу Р-455а Живинице-Зеленика у насељу Циљуге, због чега ће данас и наредна два дана од осам до 18 сати на овом локалитету бити обустављен саобраћај. За вријеме обуставе у функцији ће бити алтернативни правци.

Због радова на деминирању терена, радним данима у времену од осам до 16 сати на М-14.1 Доњи Свилај-Брод (насеље Струге) долази до полусатних обустава саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила.

На аутопуту А-1 дионици Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова (Бан Брдо) преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На магистралном путу М-14 Србљани-Босанска Крупа због неопходних санационих радова (санирање шкарпи и косина) саобраћа се једном траком, уз повремене краће обуставе.

Наизмјенично, једном траком, саобраћа се на магистралним путевима М-14.2 Ресановци-Дрвар (урушавање потпорног зида) и М-16.2 Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље (радови на изградњи пјешачке стазе).

На магистралном путу Сарајево-Фоча због већег одрона код мјеста Сијерачке Стијене саобраћа се једном траком.

Због могућих ситнијих одрона скрећемо пажњу на путеве: Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Доњи Вакуф-Јајце-Бања Лука, Бугојно-Нови Травник, Рогатица-Вишеград и Турбе-Карановац.

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања, саопћено је из Информативног центра БИХАМК-а.

Related Posts