Вијести

Холанђанин на суду тражи да буде 20 година млађи

Off 12
Emil Ratelband (Foto: AFP)
Холанђанин Емил Рателбанд, 69-годишњи мотивациони говорник, затражио је на суду да званично буде 20 година млађи јер му то, како је рекао, даје веће могућности, између осталих на апликацијама за тражење партнера на којима је сада, тврди, дискриминисан.

Рателбанд каже да његова законска старост не одражава његово емотивно стање, пошто не може да нађе ни посао ни љубав. Зато је затражио да му датум рођења буде преправљен с 11. марта 1949. на 11. март 1969. године.

Он је своју жељу за промјеном датума рођења, упоредио с људима који се идентификују као трансродни, преноси данас „Гардијан“ (Тхе Гуардиан).

„Са 69 година сам ограничен. Да имам 49, могао бих да купим нову кућу, возим другачији ауто. Могао бих више да радим. Када сам на Тиндеру и кажем да имам 69 година, не добијам одговор. Када бих имао 49 година, с лицем какво имам, био бих у луксузном положају“, рекао је Рателбанд.

Он је навео како су му чак и доктори рекли да има тијело 45-годишњег мушкарца.

Судија је признао да је промјена рода била новост у закону и да се некад сматрала немогућом, али је упитао Рателбанда како би се осјећали његови родитељи ако би било избрисано његових 20 година живота.

Рателбанд је одговорио да његови родитељи умрли.

Он је такођер рекао да је вољан да се одрекне права на пензију, како би се осигурало да не постоје непредвиђене посљедице промјене његове старосне доби.

„Ово је, стварно, питање слободне воље“, закључио је Рателбанд на крају рочишта.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже