Вијести

Маглај: Санирају се штете од поплава- саграђен нови мост

Off 15
На ријеци Јабланици у засеоку Хусукићи направљен је нови мост, на мјесту дрвеног моста који је урушен у поплавама почетком маја. Мост ће бити пуштен у саобраћај наредног петка.

Делегација Владе Зеничко-добојског кантона, предвођена премијером Миралемом Галијашевићем, обишла је новоизграђени мост у засеоку Хусукићи, у маглајској МЗ Јабланица, као и градилишта на изградњи потпорних зидова на регионалном путу М17 у мјесту Равне те на ријеци Бистрици.

Умјесто дрвеног моста на ријеци Јабланици, који је страдао у поплавама почетком маја ове године, саграђен је девет метара дуг и 2,5 м широк бетонски мост са жељезном конструкцијом.

-Мост је завршен, али ће у промет бити пуштен у наредни петак. Једна подзида на ријеци Бистрици дуга је 50 и висока три, а друга је дуга 30 метара – казао је директор Кантоналне управе цивилне заштите ЗДК (КУЦЗЗДК) Џавид Аличић.

КУЦЗ је за ове радове осигурала 242.000 КМ, а Аличић је апелирао на локалне заједнице да средства која добију из средстава водних накнада, намјенски и утроше на пројекте превенције одбране од поплава те санације ријечних корита.

-Морамо кренути с превентивом. Да та средства, која су значајна, више не улажу у локалне водоводе и канализације, него у пројекте превенције одбране од полава, како би и штете биле мање – казао је Аличић.

Премијер Галијашевић истакао је да је мост добар, али да се већ од овог тренутка мора превентивно дјеловати.

-Очито је да требамо урадити план одбране од поплава и требамо уложити одређена средства у спречавање опасности од поплава – поручио је премијер Галијашевић.

Related Posts