Тенис

Andy Murray након Wimbledona одлази у пензију

Off 3
Британски тенисер Andy Murray објавио је да ће се повући из професионалног тениса након Wimbledona, мада је казао да није искључена могућност да му и Аустралиан Опен, који почиње за неколико дана, буде посљедњи турнир у каријери.

Некадашњи рекет број један на свијету уочи почетка првог Гранд Слам турнира сезоне у Мелбоурне шокирао је свијет најавом о одласку у пензију због проблема с повредом кука, која га мучи већ дуже од годину и по дана.

Истина, казао је да је одлучан да настави каријеру и покуша издржати двије седмице Wimbledona овог љета, али и да није сигуран у то да ли ће успјети.

„Очигледно је да се јако дуго борим с овом повредом, већ 20 мјесеци имам јаке болове. Учинио сам све што сам могао да се опоравим од повреде кука, али то није помогло да се смањи оптерећење. У бољој сам позицији него прије шест мјесеци, али још увијек имам јаке болове. Играћу. И даље могу играти до одређеног нивоа, али не и на оном на којем сам сретан када играм. Међутим, није ријеч само о томе. Бол је несносна и заиста не желим да наставим да играм на овакав начин“, казао је Британац.

Murray је истакао да је о свему разговарао са својим тренерским тимом током тренинга на Флориди прошлог мјесеца и истакао да има намјеру да дође на Wimbledon и након тога оде у пензију.

Сјајни 31-годишњи тенисер током каријере је освојио три Грнад Слам турнира, два пута Wimbledon (20113. и 2016. године) и једном УС Опен (2012.). Укупно је освојио 45 турнира на АТП тоуру.

Related Posts