EYOF 2019, Остали спортови

Интензивне активности ХС БиХ за „EYOF“, „Happy Hockey Days“ и СП

Off 5
Foto: Arhiv
Хокејашки савез Босне и Херцеговине планира у наредном периоду бројне активности, а међу најважнијима је учешће у организацији хокејашког турнира у оквиру Европског зимског омладинског олимпијског фестивала (EYOF 2019), чији су домаћини Сарајево и Источно Сарајево.

EYOF ће бити одржан од 9. до 16. фебруара 2019. године, а на хокејашком турниру ће учествовати хокејаши из Русије, Бјелорусије, Чешке, Словачке, Финске и Швицарске.

„Припреме су одавно у току а Хокејашки савез БиХ је спреман, како кадровски, тако и логистички, да овај велики организацијски изазов реализује на најквалитетнији могући начин“, рекли су из Хокејашког савеза БиХ.

Упоредо се ради и на организацији званичног тестног турнира у хокеју на леду, који ће бити одржан прије EYOF-a, у олимпијској дворани Зетра.

Наиме, од 1. до 3. фебруара 2019. године биће одржан и традиционални турнир у хокеју на леду, девети по реду, под називом „Happy Hockey Days“ и то за категорије младих У8, У10 и У14.

Турнир селекција У14 ће бити званична, службена организацијска провјера пред EYOF, те ће се на турниру категорије У14 такмичити екипе: „Јесеница“ из Словеније,“MAC Budapest“ из Мађарске, „Младост“ из Хрватске и екипа домаћина „Вукови“ из Сарајева.

У категоријама У8 и У10 се очекује учешће више од десет клубова из регије: „Црвена Звезда“, „Партизан“, „Младост“, „MAC Budapest“, „Јесенице“, „Блед“ , НС „Старс“, „Војводина“, „Спартак“ и други. Од босанскохерцеговачких хокејашких клубова за сада су учешће потврдила три клуба из Сарајева: Хокејашки клуб „Вукови“ , ХК „Медвједи“ и Женски хокејашки клуб „Лавице“. Овај популарни регионални турнир за дјецу ће, у свом деветом издању, имати праву свечану олимпијску атмосферу.

Када је у питању хокејашка сениорска репрезентација, увелико трају припреме за наступ на свјетском првенству треће квалификацијске дивизије, које ће се одржати од 31. марта до 6.априла 2019. године у Абу Дабију.

Хокејашки савез БиХ је склопио уговор са Хокејашким клубом „Вукови“ у чијем је власништву ново клизалиште на отвореној писти Зетре, па бх. репрезентативци имају сјајне услове, за разлику од претходних година, за припрему за свјетско првенство, саопштили су из Хокејашког савеза БиХ.

Related Posts