Фудбал

Fare Network: Оштре осуде навијачког понашања на утакмици Купа БиХ у Широком Бријегу

Off 3

Након јучерашње узвратне утакмице финала Купа БиХ, која се играла на стадиону Пецара у Широком Бријегу између НК Широки Бријег и ФК Сарајево, због некоректног навијачког понашања, звиждања током интонирања босанскохерцеговачке химне, те фашистичког навијања “За дом спремни”, огласила се Интернационална мрежа за антидискриминацију и инклузију у фудбалу Fare Network, саопћила је Агенција за комуникације EBBE COMMS.

“Свако мало времена имамо прилику свједочити ерупцијама дискриминације у битним фудбалским утакмицама у Босни и Херцеговини, које неминовно трују јавни дискурс. Као нација, Босна и Херцеговина ради споро, али сигурно на зацијељивању рана, стога, овакви примјери показивања мржње према било којој етничкој скупини, немају мјесто у фудбалу и категорички немају мјесто у друштву. Надамо се да ће Фудбалски/Ногометни савез БиХ отворити истрагу и да ће одговорни клубови преузети одговорност за образовање њихових навијача. Ово је само још један од подсјетника о потреби за промјенама”, изјавио је извршни директор Фаре Нетwорка, Piara Powar.

Организација Fare Network је институционални партнер FIFA-е и UEFA-е на пољу сузбијања дискриминације и промоције инклузије у фудбалу.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930