Фудбал

Стерлинг се извинио због бизарног пенала у Лиги првака

Off 12
Foto. Skysports
Фудбалер Манчестер Ситија Рахим Стерлинг извинио се због пенала који је изнудио у синоћњој утакмици Лиге првака против Шахтара из Доњецка.

Сити је синоћ на Етихаду убједљиво савладао Шахтар са 6:0. Високу побједу енглеског првака засјенио је мађарски судија Виктор Касаи који је досудио непостојећи пенал над Стерлингом. Енглески фудбалер се саплео и пао на траву без претходног контакта са противничким играчем, а Касаи је без размишљања показао на бијелу тачку.

Судија је сматрао да је Стерлинг био саплетен, али је и сам Стерлинг данас потврдио да није оборен у украјинском шеснаестерцу.

„Хтио сам да шутнем лопту и не знам шта се послије тога догодило. Завршио сам на трави и окренуо се. Нисам осјетио контакт, то је била моја грешка. Извињавам се судији и извињавам се Шахтару“, рекао је Стерлинг за БТ Спорт.

Одлука судије Касаија да досуди најстрожију казну изазвала је смијех и код тренера Ситија Пепа Гвардиоле који је послије утакмице рекао да је одмах знао да није пенал.

На питање да ли је Стерлинг одмах требао рећи судији шта се догодило, Гвардиола је одговорио: „Могао је то урадити. Не волимо да постигнемо гол из такве ситуације“.

Related Posts