Фудбал

Реми без голова у пријатељском сусрету БиХ и Турске

Off 71
Foto. NSBiH
Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине одиграла је вечерас неријешено 0:0 са селекцијом Турске у пријатељској утакмици у Ризеу.

Прво полувријеме протекло је у атрактивној игри са неколико добрих прилика на обје стране. Нешто опаснији у првих двадесетак минута били су бх. фудбалери, који су створили шансе преко Вишће, Закарића, Крунића и Цимирота, али су мреже мировале. Турска је такођер пропустила своје прилике, нарочито у другом дијелу полувремена.

Селектор БиХ Роберт Просинечки је на почетку другог дијела направио неколико измјена. Терен су напустили Џеко, Пјанић, Вишћа и Шехић, умјесто њих су шансу добили Бајић, Милошевић, Прцић и Беговић, док је у 69. минути Кодро замијенио Цимирота.

Након промјена у саставу нашег тима Турци су доминирали током свих 45 минута другог полувремена, али своје шансе нису реализовали па је меч на стадиону „Caykur Диди“ завршен резултатом 0:0.

Репрезентација БиХ је вечерас наступила у саставу: Шехић (од 46. Беговић), Тодоровић, Настић, Врањеш, Зукановић, Цимирот (од 69. Кодро), Пјанић (од 46. Прцић), Закарић, Вишћа (од 46. Милошевић), Крунић (од 81. Сарић), Џеко (од 46. Бајић).

Фудбалери БиХ са много оптимизма дочекују утакмицу Лиге нација против Сјеверне Ирске наредног понедјељка на стадиону Грбавица с обзиром на то да су вечерас одиграли седми меч у низу без пораза (Бугарска 1:0, Сенегал 0:0, Црна Гора 0:0, Јужна Кореја 3:1, Сјеверна Ирска 2:1, Аустрија 1:0, Турска 0:0).

БиХ је на челу групе 3 Лиге Б са максималних шест бодова, док су Сјеверна Ирска и Аустрија без бодова.

Related Posts