Фудбал

Пецо: Имамо шансе против Португала

Off 19
Foto: Fena
Млада фудбалска У21 репрезентација Босне и Херцеговине припрема се у Тренинг центру НСБиХ у Зеници за одлучујући и посљедњи сусрет квалификација за Европско првенство 2019. који ће у уторак, 16. октобра, играти против Португала у Мадеири.

Селектор Винко Мариновић био је принуђен умјесто повријеђеног Нихада Мујакића позвати Матеја Родина, што је и једина измјена у односу на први дан припрема.

„Мујакић се већ вратио кући, а стигао је Родин. Остали играчи, без обзира на неке мање повреде, мислим да ће бити спремни за утакмицу. Атмосфера је изврсна. Сви су момци свјесни ситуације у каквој се налазимо, сви су жељни успјеха и побједе па мислим да ћемо бити спремни за утакмицу“, казао је помоћни тренер Драженко Богдан, који је додао како га не брине временска разлика, далеко путовање нити велика влажност која их чека у Португалу.

Један од оних који је дао велики допринос досадашњим наступима је и Демир Пецо, који се нада да ће бити у првих једанаест, али одлуку о томе препушта селектору.

„Задовољан сам нашим наступима, али против Румуније нисмо имали среће. Чека нас и та утакмица против Португала, која је изузетно тешка, али имамо шансе. Ми ћемо се ту питати“, каже Пецо, који вјерује да могу остварити позитиван резултат.

Португал се сигурно неће бранити. Они ће нападати, што ће нама оставити простор за контру и полуконтру, у чему смо врло јаки“, сматра Пецо.

У побједу и пласман у бараж вјерује и Стјепан Радељић, који истиче како се, као и увијек, добро спремају.

„Да им покажемо шта знамо, као и прошли пут када су били ту. Атмосфера у екипи је одлична, као и увијек до сада“, напомиње Радељић.

Додаје како је заједништво и тимски дух био и највећи успјех бх. тима у квалификацијама због чега су у позицији да се боре за ЕП.

Related Posts