fbpx
Вијести, Култура

No Borders Orchestra Концерт у Сарајеву

Off 11
No Borders Orchestra

Мали Mozart Сарајево и ове године организује јединствени пројекат No Borders Orchestra који обједињује савремену класичну музику и клупску културу.

Послије веома успјешне турнеје током љета 2018. гудачки ансамбл НБО обогаћен удараљкама и електроником, овог љета гостоват ће поново у Сарајеву, а у оквиру нове међународне турнеје по западном Балкану и Европи, назване Б Матинее.

Тематика концерата је обиљежавање тридесет година од пада Берлинског зида и слави рушење зидова између класичне и клупске музике

Комуницирајући са савременим тецхно звуком, композитори унутар овог пројекта спремили су комбинацију жанрова, превазилазећи границе између различитих музичких стилова.

Организатори најављују наступ пет најузбудљивијих младих композитора из региона – Дарије Андовске из Скопља, Дринора Зимберија из Приштине, Давора Бранимира Винцзе-а из Загреба, Данијела Жонтара из Сарајева и Драшка Аџића из Београда. Иначе концерт је у Сарајеву 1. аугуста у Слоги а одржава се одмах након наступа Но Бордерс Орцхестра у Тивту и Призрену.

Након наступа у главном граду БиХ организација НБО путује за Марибор, Загреб и Београд гдје такође имају заказане концерте.

Вечерашњи догађај биће уприличен у сарајевској Слоги.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže