fbpx

МУЗИЧКА ПРОДУКЦИЈА И НОВИ МЕДИЈИ

Музичка продукција је чувар блага музичке традиције, квалитета, токова и будућности музике у БиХ. Самим тим има велику улогу и одговорност коју треба оправдати И потврдити својим константним дјеловањем И развојем. МП, својеверсни идентитет БХРТ-а, првенствено производи музички програм и учествује у заједничкој производњи осталих програма радио-телевизије. МП тежи скинути “окове” прошлости, одговорити садашњем времену, развоју технологије, новим медијима и свјетским трендовима. Сходно томе планирамо отворити дигиталну платформу и направити нове медије те омогућити једноставан приступ И доступност коначним слушаоцима И гледаоцима.

Визија будућег рада МП-а је у складу са актуелним свјетским збивањима, технолошким развитком, новим медијима, производњом програма у дигиталним медијима, новим могућностима, промјени навика, начина перцепције те понашања гледалаца И слушалаца. Акцент је на новим медијима и производњи новог програма.

У контексту наведеног те приближавању европским трендовима план пројекта “Музичка продукција И нови медији “ је постављање дигиталне платформе у првој фази иРадио мреже састављене од 6 специјализираних радијских станица. Планирана је производња новог програма 144 сата дневно (6×24 сата), 1.080 сати седмично, 52.416 сати годишње. Једноставно и бесплатно слушање путем интернета у читавом свијету, а путем кабловских оператера долазимо до проширеног аудиторијума. Додатна маркетиншка и промотивна понуда за потенцијалне клијенте, максимална динамика програма, промовирање властитих урадака И квалитетних пројеката из земље и региона. Планирамо прићи ближе широкој публици и потенцијалним клијентима. те додатно комерцијализирати МП.

fera_slika05122015

Музичко забавни програми РТВ-а намијењени су промовирању музичке културе, и стваралаштва у чему Музичка продукција има свој допринос у креацији аудио-видео промотивних клипова, снимања и преноса концерата, а све у договору са уредницима програма. МП продуцентски тимови учествују у реализацији РТВ емисија, специјалних програма, снимању, обради и припреми за емитовање значајних садржаја у РТВ програмима. Студијска снимања допуњују наведене дјелатности и чувају трајне звучне записе квалитетних пројеката музичке културе свих жанрова у БиХ.

Постојећи Ансамбли Музичке продукције судјелују у радијским и телевизијским емисијама као и јавним манифестацијам од посебног значаја. Неопходно је наставити развој ријетких музичких праваца у БиХ , што је једна од основних активности МП-е. (јазз, савремена класична музика, театарска-мјузикли и филмска и електронска музика)

Руководилац Музичке продукције
Јасмин Феровић
jasmin.ferovic@bhrt.ba