Култура, Музика

Чајлдиш Гамбино и Кејси Масгрејвз добитници награда Греми

Off
Foto: AFP
Кантри пјевачица Кејси Масгрејвз освојила је музичку награду Гремиза албум године за „“Зкатни сат““, као и награду у категорији најбољег кантри албума, током 61. доделе награда америчке Академије за дискографску уметност и науку (НАРАС) у у Лос Анђелесу.

Умјетница је имала велику конкуренцију, репере Кендрика Ламара и Дејка који су били фаворити у неколико категорија, медју којима и за награду албума године.

Чајлдиш Гамбино такође је освојио Граммy за најбољи снимак и најбољу песму за „Ова Америка“, као и за видео клип године.

За најбољи дуо су проглашени Лејди Гага и Бредли Купер који заједно певају „Плитко“ из филма Звијезда је рођена, остварења које је номиновано за престижног Оскара.

Британска пјевачица Дуа Липа (23) проглашена је за откриће годдине.

Најбољи реп албум је „Приватна инвестиција“ музичарке Карди Би, која је постала прва жена да освоји награду у тој категорији. У свијету рокенрола, најбољи албум је „Из ватре“ Грете Ван Флит.

Церемонију доделе је водила Алиша Киз , добитница 15 Гремија, а изненадјење вечери је био долазак бивше прве даме САД Мишел Обаме, која се придружила водитељки.

Награда Греми, установљена 1959, годишња је награда за изузетне доприносе у музици и дискографији.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже