Изложбе

Изложба у Лондону: Нови дизајн за живот у старости

Off 13

У вријеме обиљежено рапидним старењем популације, дизајн може одиграти кључну улогу у проналажењу нових начина који би допринијели вођењу испуњенијег, здравијег и богатијег живота и у дубокој старости, чиме се бави изложба названа “Нови стари”, која ће бити отворена у четвртак у лондонском Музеју дизајна.

Изложба пропитује улогу и потенцијал дизајна и дизајнера у унапређењу квалитете живота у каснијој животној доби, настојећи пронаћи одговор на питање могу ли и на који начин, дизајнери одговорити на изазове континуирано старећег друштва?

Изложбу курира Џереми Мајерсон, професор дизајна Центра за дизајн Хелен Хамлин при лондонском краљевском колеџу умјетности. Њоме се, уједно, обиљежава 30. годишњица пионирске изложбе “New Design for Old” Boilerhouse Projecta, претходника Музеја дизајна.

Од футуристички дизајниране одјеће до аутомобила који возе без возача, изложба промишља однос дизајна према старењу и то кроз шест цјелина – Старење, Идентитет, Дом, Заједница, Рад и Мобилност.

Свака од цјелина представит ће посебно за ту прилику осмишљен дизајнерски приједлог по једног водећег дизајнера или дизајнерског тима усмјерен на стварање нових рјешења у одговору на демографске промјене и изазове, које доноси све старија популација.

Своја промишљања о томе како иновација и дизајн могу измијенити наш однос према животу у старости представит ће Yves Behar/fuseproject, Konstantin Grcic, Future Facility, Special Projects, IDEO i Priestman Goode.

Изложба ће бити отворена до 19. фебруара.

Related Posts

Arhiva

April 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930