Изложбе

Дјела 36 еминентних умјетника на изложби „ВИИ Сарајевски салон“

Off 5
Foto: Fena
У Сарајеву је вечерас отворена традиционална годишња изложба „ВИИ Сарајевски салон“, која ове године обухвата технике и дисциплине савремене умјетности, као што су цртеж, графика, слика, скулптура, видео и инсталација.

Изложба је отворена у организацији Удружења ликовних умјетника Кантона Сарајево, а према ријечима предсједника Удружења ликовних умјетника КС Изета Алечковића, на њој учествује 36 аутора који су у овој години били најпродуктивнији.

„Умјетнички савјет прати рад умјетника током године, њихов ангажман и стваралаштво, обилазе се атељеи и зна се шта и колико ко ради. Савјет је направио респектабилну и репрезентативну екипу која ове године представља своја дјела“, рекао је Алечковић.

Он је истакао да су учесници афирмисани умјетници, добитници низа награда и признања.

„У питању су људи који иза себе имају излагања на изложбама свјетског ранга, а који су прославили ове просторе када је у питању ликовна умјетност“, додао је Алечковић.

Прва изложба овог реномеа одржана је у некадашњем старом павиљону у Титовој улици прије 50 година. Након неког времена се „угасила“, али група ликовних умјетника из Сарајева се заузела да обнови изложбу и она је у посљедњих седам година заживјела у данашњем формату.

Related Posts