Филм

Филму „Рома“ награда БАФТА за најбољи филм

Off 1
Foto: AP
Филм „Рома“ Алфонса Куарона освојио је награду за најбољи филм Британске академије за филмску и телевизијску умјетност (БАФТА) у Лондону. Филмови који су били фаворити за награду БАФТА имају највећи број номинација и за Оскара.

Драма која приказује живот кућне помоћнице у породици средње класе у Мексико Ситију почетком ’70-их година прошлог вијека победила је фаворизовани филм „Миљеница“.

Куарон је проглашен и за најбољег режисера, а „Рома“ је добила награде у укупно четири категорије Бафта, наводи АП

Највише награда – шест освојио је филм „Миљеница“, трагикомедија грчког редитеља Јоргоса Лантимоса која је имала 12 номинација.

Оливија Колман проглашена је према очекивањима за најбољу глумицу за улогу у филму „Миљеница“ у којем тумачи британску краљицу Ану.

Награда намењена најбољем глумцу припала је Рамију Малеку за улогу некадашњег певача групе Квин Фредија Меркјурија у филму „Боемска рапсодија“ .

Награду за најбољу мушку споредну улогу добио је Махершала Али за улогу пијанисте у филму „Зелена књига“, причи о црном музичару и његовом белом возачу током турнеје по америчком Југу 60-их година прошлог вијека

За улогу аристократкиње Саре Черчил у филму „Тхе Фавоурите“ Рејчел Вајс (Рацхел Wеисз) је добила награду за најбољу женску споредну улогу.

Награде БАФТА, као и награде Америчког удружења продуцената ,Америчког удружења редитеља и Златни глобус, често су поуздани показатељи ко би могао да освоји престижног Оскара, чија је додела 24. фебруара у Лос Анђелесу.

Related Posts