Филм

Почело снимање серије “Та сјајна путовања”

Off 12

На подручју Тузланског кантона почело је снимање занимљиве серије “Та сјајна путовања” прилагођене публици и времену у којем живимо, а настојање је да дешавања буду приказана махом на комичан начин. Пројекат носи продуцентска кућа ДЕПО, а подршку пружа Радио телевизија Босне и Херцеговине (БХРТ).

Серија „Та сјајна путовања“ биће емитирана на класичној телевизији, али и у дигиталном формату, а јединствена је и по томе што ће свака епизода бити снимљена на различитим локацијама и са различитим глумцима, како у нашој земљи, тако и изван граница БиХ.

Прва епизода ТВ/wеб серије снимљена је данас на локацији код Лукавца, у просторијама Wеллнесс центра Ахмедић. Различите приче парова који долазе у неко мјесто, сценаристичка су основа за различите приче које ће бити испричане у, претежно, комичном духу. Циљ је повезати све, од филма, телевизије, до туризма.

“Треба показати природне љепоте ове државе, али и то што људи раде. Дакле, људи чине туризам, њихови пројекти, мјеста, објекти”, говори режисер Јасмин Дураковић.

Извршни продуцент серије и глумац Недим Малкочевић истиче намјеру да у пројекат буде укључено што више глумаца из цијеле регије, што ће бити једна од карактеристика пројекта.

У свакој епизоди други глумци

“Серија је карактеристична сама по себи зато што су у свакој епизоди други глумци. То смо хтјели управо из простог разлога да би што више глумаца било укључено, да би публици било занимљивије пратити”, каже Малкочевић.

Серију реализира врхунска продуцентска екипа, док ће се у главним улогама наћи многи глумци из БиХ и читавог региона. У глучакој екипи биће и глумица из Хрватске Аница Ковачевић.

“Играм главну улогу у овој епизоди и свиђа ми се. Симпатична је серија. Симпатична је прича и видјећемо како ће испасти. Не могу ништа рећи унапријед”, говори Ковачевић.

Овај регионални пројекат дио је још већег пројекта који се зове “Балкан експрес”

“Кад ми нешто снимимо у БиХ, онда се то емитира на нивоу регије. То ће бити емитирано у Словенији, Хрватској, Србији, али и Грчкој. Ми једну од наредних епизода имамо договорено да снимамо у Грчкој, тако да спајамо те неке ствари”, каже режисер Јасмин Дураковић.

Пројекат води продукцијска кућа ДЕПО, а ради се у сарадњи и са БХРТ-ом, те уз подршку домаћих компанија. Неизоставна је и сарадња са Академијом сценских умјетности у Тузли.

Прве двије епизоде снимају се у овом мјесецу и биће приказане током љута. Ова ТВ/wеб серија снимат ће се у прво вријеме по градовима и мјестима у БиХ, а касније и у читавом региону.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930