Култура, Филм

Комичар Кевин Харт неће водити додјелу Оскара због хомофобичних коментара

Off 6
Foto: Getty Images
Амерички комичар Кевин Харт одустао је од улоге водитеља на церемонији додјеле Оскара због реакција на његове старе хомофобичне твитове.

Харт је одустао само два дана након именовања, те је на Твитеру написао да се повлачи јер не жели да скреће пажњу са Оскара.

„Искрено се извињавам LGBTQ заједници због неосјетљивих ријечи из моје прошлости“, написао је Харт.

Он се повукао око сат времена након што је одбио да се извини због твитова који су враћени у први план, пошто је у уторак најављен као водитељ додјеле Оскара.

У снимку објављеном на Инстаграму, Харт је рекао да су му из Академије филмских умјетности и наука, која додјељује најпрестижније филмске награде, дали ултиматум да се извини или ће „бити приморани да нађу другог водитеља“.

„Изабрао сам да се не извиним. Разлог је то што сам се тиме бавио неколико пута“, написао је комичар.

Харт је у међувремену обрисао неке од твитова, највећим дијелом написаних између 2009. и 2011. Ипак, они су већ били фотографисани и објављени на интернету.

„Ако мој син дође кући и покуша да се игра с кћеркином кућом за лутке разбићу му је о главу и рећи ‘престани, то је геј'“, пише у једном од избрисаних твитова из 2011.

Амерички комичар је јуче, путем Инстаграма, поручио критичарима да „престану да буду негативни“ око његових ранијих коментара.

„Имам скоро 40 година. Ако не вјерујете да се људи мијењају, расту, сазријевају, не знам шта да вам кажем“, навео је Харт уз додатак „Волим све“.

Хартови ставови о хомосексуалности су били устаљени дио његових наступа. У једном од њих је 2010. рекао да му је „један од највећих страхова“ да му син „израсте у геја“.

Активистичка група за LGBTQ права „ГЛААД“ јуче је саопштила да се обратила Академији, телевизијској кући „АБЦ“ и Хартовим представницима да би „разговарали о Кевиновој anti-LGBTQ реторици и прошлости“.

Академија је помјерила церемонију додјеле Оскара за 24. фебруар, што продуцентима не даје много времена да пронађу замјену за Кевина Харта.

 

 Ово није први пут да водитељ Оскара буде промијењен због изјава о ЛГБТ заједници.

Пред додјелу Оскара 2012. године, продуцент Брет Ратнер се повукао пар дана након што је на приказивању филма користио увриједљиве ријечи, а недуго потом се повукао и други планирани водитељ, глумац Еди Марфи. 

 

 

Related Posts