Uncategorized

Комшић тражи хитну сједницу Предсједништва због мигрантске кризе у Бихаћу

Off 8

Након најновије масовне туче миграната у Унско-санском кантону, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић затражио је одржавање ванредне сједнице Предсједништва БиХ због, како је рекао, алармантне безбједносне ситуације у Бихаћу.

“Догађаји и активности миграната на простору Унско-санског кантона постали су питање око којег се више не може шутјети. Подсјетићу јавност како се ради о лицима која су у највећем броју незаконито ушла на територију Босне и Херцеговине и који сада својим активностима врше директан напад на стање сирурности грађана наше земље, са могућности да таква ситуација ескалира до изразито нежељених размјера”, рекао је Комшић, преноси Фена.

Како грађани Унско-санског кантона траже реакцију државних институција, Комшић поручује да је приморан да позове чланове Предсједништва Босне и Херцеговине да одрже хитну сједницу и у складу са чланом 41. Закона о Савјету министара затраже одржавање њихове ванредне сједнице са темом рјешавања проблема миграната у Босни и Херцеговини, како би се би расположиви капацитети Министарства безбједности и Министарства одбране ставили на располагање.

“Овакво стање са мигрантима постало је неиздрживо, Бихаћ се претвара у поприште трагедија па зато тражим да се донесу адекватне одлуке о томе, као на примјер кориштења Оружаних снага БиХ на заштити граница државе Босне и Херцеговине, али и све друге капацитете да оваква понашања и активности миграната напокон ријешимо на квалитетан начин”, истакао је Комшић.

Додао је да је веома важно и да надлежна полицијска тијела учине све што је у њиховој моћи и пресјеку све криминалне мреже које се баве пословима нелегалног преласка миграната у Босну и Херцеговину.