Туризам

Побољшање туристичких услуга кроз пројект Развој одрживог туризма језерских подручја

Off 10
У оквиру проведбе пројекта Развој одрживог туризма језерских подручја (Јабланичко језеро, Рамско језеро и језеро Трибистово), креирана је web страница која садржи информације о туристичкој понуди и потенцијалу тог подручја са детаљном картом и базом података с претраживачем 132 локална туристичка ресурса.

Web страница www.herzegovina-lakes.com прилагођена је за приказ на мобилним уређајима, што пружа могућност веће промоције и видљивости, саопћио је ЛиНК Мостар, један од имплементатора пројекта.

У оквиру пројекта је урађена анализа локалних туристичких ресурса, те креирани модели интегриране туристичке понуде подручја три језера која нуди разноврсне оутдоор активности, активности на води, уређене плаже, богату гастро понуду, културно-хисторијску баштину, традицију те бројне друге ресурсе.

На језерима су постављени Инфо пунктови, чија је основна сврха пружање информација и промоција подручја уз богат промотивни материјал, те пружање подршке разним оутдоор активностима.

Урађене су професионалне фотографије, те брошура која представља појединачна језера и њихове најважније туристичке ресурсе, као и брошура о флори и фауни овог подручја.

Програм Развој одрживог туризма језерских подручја финансира се средствима Европске уније, а пројект имплементирају Њемачка развојна агенција – ГИЗ, Удружење за подузетништво и посао ЛиНК у сарадњи с партнерским опћинама Јабланица, Прозор-Рама и Посушје.

Related Posts