Привреда

Пословни форум и сусрети БХ и привредника Саудијске Арабије: Ојачати трговинску сарадњу

Off 2

Укупна вриједност трговинске размјене БиХ и Саудијске Арабије износи око 25 милиона долара, што је скроман износ који треба унаприједити, рекао је данас копредсједавајући Вијећа саудијских комора Мунир Бин Сад.

Пред почетак пословног форума БиХ-Саудијска Арабија, који је у Сарајеву организовала Вањскотрговинска комора БиХ у сарадњи са Вијећем саудијских комора, Сад је рекао да интерес за сарадњу постоји у многим секторима, а осим некретнина, ту су и индустрија, пољопривреда, те пројекти јавно-приватног партнерства.

Он је додао да су овакви сусрети прилика да се сагледају могућности за инвестирање у БиХ, као и да се представи визија Саудијске Арабије до 2030. године, која се, прије свега, односи на јачање улоге приватног сектора у укупном развоју ове земље.

Предсједник Вањскотрговинске коморе БиХ Ахмет Егрлић рекао је да ће током форума бити представљени потенцијали и могућности за инвестирање у БиХ, а за сутрашње пословне сусрете пријављено је више од 50 привредника из БиХ.

Егрлић је напоменуо да ће током сутрашњих сусрета бити заступљени металски, те сектори туризма, грађевинарства и агробизнис.

Амбасадор Саудијске Арабије у БиХ Хани Абдулах Моминах није задовољан обимом инвестиција у БиХ који је до сада постигнут, због чега је потребно радити на побољшању општих прилика за инвестирање, унапређењу законодавства и на олакшицама за визни систем.

Сутра ће бити одржан пословни сусрети привредника БиХ и Саудијске Арабије.

У привредној делегацији Саудијске Арабије су инвеститори и привредници из различитих сектора привреде, који су изразили интерес за улагање у пројекте, као и сарадњу у области трговине.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930