Привреда

Полихем/Полиолхем: Поново протести бивших радника

Off 8

Тридесетак бивших радника Тузланског Полихема у стечају и његовог насљедника Полиолхема, мирно су протестирали пред капијом уништене фирме, тражећи исплату плаћа и накнада.

Више од 15 година отпуштени радници покушавају да наплате неспорна и судски давно досуђена потраживања, али стечајна управа Полихема то на све начине изиграва. Радници су огорчени на Тузлански опћински суд, који не проводи сопствене пресуде о чиме повлађује пљачкашима. Умјесто да исплати дуговања радницима, власник Полиолехема формираног од дијела Полихема у стечају, је позвао полицију, плашећи се упада радника у круг фирме.

Радници кажу да неће да се јави чак ни ради регулирања потраживања системом нагодбе већ на све начне одуговлачи обавезе.

“Након свих оних послова које смо ми одрадили који су од нас захтијевани власник се неће да се изјасни, не долази и ми покушавамо ево на овај начин да га анимирамо да дође овде, да да макар ступи у контакт да завршимо ту причу за сва времена”, каже за БХРТ бивши радник Полихема-Полиолхема Миралем Ибришимовић.

“Неће тај господин Наил Затовић да се огласи ни на на нагодбу. Од три наша милиона потраживања спали смо на неке хиљадице, па да се договоримо с њиме али ето господин неће да се појави ни ту”, ријечи су још једног бившег радника ове фирме Енеса Јагањца.

Related Posts

Arhiva

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930