Гастро, Привреда

Отворен седми Сајам органске хране “ОПЕН-с 2017 Зеница”

Off 19

Традиционални, седми Сајам органске и пољопривредне производње и етно народног стваралаштва “ОПЕН-с 2017 Зеница” окупио је 250 излагача из цијеле Босне и Херцеговине, који ће се представити са више од пет хиљада производа, јавио је репортер БХРТ-а.

Организатор сајма је Асоцијација органских произвођача Зеничко-добојског кантона.

Предсједник Асоцијације и директор Сајма, Рефик Алихоџић, оцијенио је да је овогодишња манифестација најбоља до сада, уз напомену да конзумирање органских производа значи здрав живот…

“Грађанима Босне и Херцеговине треба органско да би се продужио старосни вијек, јер за многе ране болести и смрти одговорна је храна. Дакле, треба им отворити очи шта је органско и зашто га треба користити. Ми који живимо на селу хранимо се здраво и органски, а оваквим сајмовима желимо приближити органске производе и становницима у градовима”, казао је Алихоџић за БХРТ.

Сајам је отворио градоначелник Зенице, Фуад Касумовић, казавши да није тачно да је Зеница толико загађена да на њеном простору није могуће производити органску храну.

“За све оне приче које се причају да је око Зенице све загађено, могу рећи да то није истина, што је и научно доказано. Треба куповати домаће производе, који се производе на традиционални начин. Тиме помажемо здравље наших породица, помажемо произвођаче, али и економију Босне и Херцеговине”, казао је Касумовић.

Суорганизатор сајма је Удружење пољопривредника Федерација Босне и Херцеговине.

Партнери су: АС Гроуп, “ВИСПАК”, “Клас”, Зеничка индустрија млијека ЗИМ, а генерални спонзори су Министарство за пољопривреду, шумарство и водопривреду Федерације БиХ и Град Зеница.

Сајам ће трајати четири дана, а улаз за све посјетиоце је слободан.

Related Posts

Arhiva

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031