Привреда

Отворен Сајам привреде у Тешњу: Више од 200 домаћих и страних излагача

Off 10

У Тешњу је свечано отворен 13. сајам привреде – Тешањ 2017. У организацији „Удружења привредника Бизнис центар Јелах,Тешањ“ сајам је окупио више од 200 излагача из БиХ и иноземства.

Они су, како је истакао предсједник овог удружења Един Јабанџић, обједињени с једним циљем, а то је јачање привредних капацитета БиХ.

“Тешањ као индустријски крај у коме је предњачила аутоиндустрија данас има и добро развијену прехрамбену и текстилну индустрију. Тешањски сајам расте и развија се из године у годину и овај пут су на њему заступљене бројне бранше. Број излагача већи је за 25 посто него претходних година што свједочи да се развија у правцу једног озбиљног регионалног сајма”, казао је Јабанџић.

Службени партнер сајма је Савезна Република Њемачка што је, како је додао Јабанџић, било и реално очекивати, с обзиром на то да Тешањ највећи извоз остварује управо у ту земљу. Уједно је то, напоменуо је, додатни подстрек да јачају постојеће пословне везе њемачких и бх. компанија и представља признање за успјешан рад наших привредних субјеката.

Церемонији отворења сајма присуствовали су, између осталих, предсједавајући Вијећа министара Денис Звиздић, амбасадорица Њемачке Цхристиане Хохманн, дугогодишња парламентарка у Европском парламенту и предсједница Одбора Европског парламента за југоисточну Европу Дорис Пацк, предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара, премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, представници Привредне коморе ФБиХ.

Изложбени простор сајма је смјештен на 4.000 м2 затвореног простора и 10.000 м2 отвореног простора. Сајам ће у наредна у три дана имати читав низ пратећих садржаја од занимљивих и актуелних панела, презентација али и представљања компанија, удружења и пројеката.

Другог дана сајма планирано је одржавање Скупштине Привредне коморе Федерације БиХ, која је уједно и партнер Сајма.

Related Posts